Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012


 Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

Την τηλεδιάσκεψη της επιτροπής του συμβούλιου διοίκησης διέκοψαν σήμερα 14/2/2012 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου υλοποιώντας  τις αποφάσεις των  συλλόγων τους για παρεμπόδιση εφαρμογής του νόμου
Για ακόμα μία φορά η επιτροπή του  Συμβούλιου  διοίκησης παραβλέποντας τις αποφάσεις φοιτητικών, διοικητικών και τεχνικών συλλόγων καθώς και την αρνητική στάση των πρυτανικών αρχών αποφασίζει να συνεχίσει τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη  και την εδραίωση της. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως δεν υποχωρούμε, δεν υποκύπτουμε , δεν παραιτούμαστε. Η στάση μας είναι αντίθετη προς την εφαρμογή του νόμου  4009/11 (νόμος Διαμαντοπούλου) και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
 Ο “ν.4009/11 επιταχύνει και ολοκληρώνει για το δημόσιο πανεπιστήμιο τη θεσμική, οργανωτική και οικονομική του διάλυση. Εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της πιο άγριας λιτότητας και της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Προβλέπει την μετατροπή των ΑΕΙ σε επιχειρηματικούς ομίλους, την άρνηση της πολιτείας από την υποχρέωσή της να χρηματοδοτεί την παιδεία, και προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός φτηνού μαζικού και «ευέλικτου» επιστημονικού δυναμικού που θα εργάζεται με επισφαλείς και ελαστικές σχέσεις εργασίας, κάτω από τον μόνιμο εκβιασμό της απόλυσης και της ανεργίας.”
Πρέπει να τονίσουμε την αναγκαιότητα  κοινής δράσης όλων των μερών της πανεπιστημιακής κοινότητας προκειμένου, όπως λένε, να ματαιώσουμε τις εκλογές για το συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, να αποτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου 4009/1, να τον καταργήσουμε στην πράξη- για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο ταγμένο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των επιχειρήσεων.
Στις 29 Φλεβάρη μπλοκάρουμε τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης.
  • Να παραιτηθούν οι υποψήφιοι και η οργανωτική επιτροπή τώρα!
  • Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
  • Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία.
Με κοινό αγώνα νεολαίας και εργαζομένων ανατρέπουμε το νόμο πλαίσιο, συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την πολιτική τους.
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση   Μυτιλήνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου