Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


                  ΘΕΣΕΙΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
          για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο-για μια καλύτερη ζωή

1.Η διασφάλιση ενιαίου προγράμματος σπουδών που οδηγεί σε ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα.  Επαγγελματική κατοχύρωση εδώ και τώρα των αποφοίτων.

2.Η δωρεάν διανομή των υλικών/ προγραμμάτων στους φοιτητές

3.Δημιουργία νέων εστιών

4. Προάσπιση του ασύλου. Κάτω ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΆΣΥΛΟ. καμία συζήτηση για περιστολή ή περιορισμό του. Όχι στην καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Καμία παρουσία των δυνάμεων καταστολής γύρω από τους χώρους ασύλου.

5. Κατάργηση υποχρεωτικών προόδων

6.Παρέμβαση σε φαινόμενα μαζικών κοψιμάτων και καθηγητικής αυθαιρεσίας

7. Θέσπιση πτυχιακών εξεταστικών για τους φοιτητές από 10ο και εξάμηνο και πάνω

8.Εξασφάλιση διεξαγωγής εξεταστικών και κανένα χάσιμο εξαμήνου

9.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους, μακριά από κομματικές ταμπέλες.

10.Αντιστεκομαστε απέναντι στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, στην ελαστική εργασία και στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

11.Καμία αναγνώριση επαγγελματική και ακαδημαϊκή των κέντρων ελευθέρων σπουδών. Όχι στα ΚΕΣ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να αποσυρθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου.

12.Να ανατραπεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας. Καμία σύγκλητος να μην εφαρμόσει εσωτερικό κανονισμό. Κάτω οι πιστωτικές μονάδες, τα τετραετή προγράμματα, τα πειθαρχικά και η σκλήρυνση των ρυθμών σπουδών.

13. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της αξιολόγησης. Να μη στηθούν πουθενά λοιπές επιτροπές αξιολόγησης. Καμία σκέψη για υλοποίηση από την πρυτανεία του ν/σ αξιολόγησης στο πανεπιστήμιο αιγαίου. Καμία εισαγωγή πιστωτικών μονάδων στα προγράμματα σπουδών.

14. Αντιστεκόμαστε στη πληρωμή συγγραμμάτων και στην εντατικοποίηση των σπουδών. Όχι στο πολλαπλό σύγγραμμα. Απαιτούμε δωρεάν συγγράμματα σε κάθε μάθημα το οποίο να μπορεί να πάρει ο φοιτητής κάθε φορά που θα δηλώνει το μάθημα.

15. Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση των φοιτητικών παροχών. Κανένας φοιτητής με ενοίκιο στις εστίες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές.

16. Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών , οι εργασίες να αποτελούν εκπαιδευτική και δημιουργική δραστηριότητα για τους φοιτητές και όχι κυνήγι μαγισσών και πληρωμές σε ΙΕΚ .

17.Ανατροπη των νέων οικονομικών μέτρων σταθερότητας - ανυπακοή και έξοδο από Δ.Ν.Τ. και  Ε.Ε. Να εκμεταλλευτεί η χώρα τον ορυκτό της πλούτο, να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή. να περικοπούν οι δαπάνες για πολεμικό εξοπλισμό, να ανοίξουν οι μικρομεσαίες βιομηχανίες  και να κρατικοποιηθούν οι υπάρχουσες  ώστε να μειωθεί η ανεργία ,κρατικοποίηση των τραπεζών, κρατικοποίηση και εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας,  να γίνουν εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, να βρεθούν οι λίστες των χρημάτων του ελληνικού λαού ,να διαπομπευτούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι .


Προτείνουμε συνεχείς δράσεις πολιτικού - πολιτισμικού χαρακτήρα του συλλόγου με στόχο να αναδειχτούν να μείζονα θέματα της παρούσας συγκυρίας. Προβολές οπτικοακουστικού υλικού στα ακαδημαϊκά κτίρια του ξενία με στόχο να ανοίξει το καθεστώς τον κλειστών κτιρίων και να διασφαλιστεί ο ακαδημαϊκός- λαϊκός χαρακτήρας του ασύλου.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , διότι είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να εκφράζει και να υλοποιεί την πραγματική βούληση του Φ.Σ. , μέσα από την οποία ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ για ζητήματα που μας αφορούν και ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ή ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ .
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ Ο.ΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
       
           ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
              Ε.Α.Α.Κ.
              @ntivirus - Α.ΣΥΛΛΟ – Σ.ΠΕ.Ι.Ρ.Α.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου