Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


 Οι εξεγέρσεις μας δεν χωράνε στα δικαστήρια σας
Ζούμε σε μαύρες μέρες και σκοτεινές μέρες αντίστοιχες των φασιστικών ,δικτατορικών και ολιγαρχικών χρόνων που έχει γνωρίσει ο κόσμος. Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τις πρακτικές καταστρατήγησης, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των λαϊκών μαζών , σε μια προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και διαστρέβλωσης των γεγονότων. Παρ’ όλα αυτά ο λαός δείχνει πως δεν αντέχει άλλο πια να μην τον υπολογίζουν στις αποφάσεις τους, ειδικά μια παράνομη κυβέρνηση - δούλος εξωτερικών δυνάμεων - που προσπαθεί  με κάθε μέσο να τον χαλιναγωγήσει και να τον υποδουλώσει.
Αυτό φάνηκε από την επανειλημμένη δυναμική παρουσία του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος (παρά τα μέτρα καταστολής και τη αύξουσα δραστηριότητα του παρακράτους)  αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές πόλεις της χώρας. Ο λαός δεν ανέχεται κανέναν ζυγό και καμία υποτίμηση της ζωής του, καθώς και την ζωή και το μέλλον των παιδιών του. Δεν θα γίνουμε πρόσφυγες αλλά ούτε και γρανάζια στη μηχανή της αγοράς.
Μέσα σε αυτόν τον αναβρασμό η ακαδημαϊκή κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη για ακόμα μια φορά με τον νόμο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Οι φοιτητές έχοντας ήδη δείξει την αντίδρασή τους απέναντι στο νόμο αυτό με τις καταλήψεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ξαναβγαίνουν στις επάλξεις και εμποδίζουν την υλοποίηση του μπλοκάροντας τις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης. Στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται καθηγητές, τεχνικοί, διοικητικοί και εργαζόμενοι των πανεπιστημίων.
Η κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιδράσεις, την μαζικότητα και την ανατροπή του νόμου προσπαθεί με γραφειοκρατικούς τρόπους να παγιδεύσει τους αγωνιστές. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει να φιμώσει και να στοχοποιήσει την νεολαία. Η οποία πέρα από την προσπάθεια εντατικοποίησης των σπουδών θέλει να εντατικοποιήσει , να ελέγχει τις ζωές και την σκέψη των ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εισαγγελικό έγγραφο που στάλθηκε λόγο των γεγονότων στο ΑΠΘ. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στις σαρωτικές και καταστροφικές για κάθε φοιτητή αλλαγές που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, ξεκινούν μέχρι και τις διώξεις ενάντια στους φοιτητές!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε, το μέλλον που μας ανήκει. Ήρθε η ώρα να βάλουμε και εμείς το δικό μας λίθο για μια καλύτερη ζωή.
Απαιτούμε να μην δοθεί κανένα στοιχείο από όσους αγωνίζονται και προσπαθούν να στοχοποιήθούν.
Ας τρέμει η κυρίαρχη τάξη από την κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους. -Karl Marx-
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! @ntivirus- ΕΑΑΚ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου